Снимка: БГНЕС
fallback

Галя Кондева, служебен министър на здравеопазването, издаде нова заповед, с която се удължава забраната за износ на инсулин и други понижаващи кръвната захар лекарства с още месец.

В този период няма да могат да бъдат изнасяни също и някои антибиотици, предназначени за системна употреба в детска възраст.

Здравното министерство съобщава още, че заповедта влиза в сила от днес, 20 септември и ще важи до 21 октомври. Целта на приложената мярка е осигуряване на достатъчно количество от тези групи лекарства.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

2

Парадокс

преди 3 часа

Няма производство, но има износ? При това на животоспасяващи медикаменти, които се закупуват с квоти! Мутрите (бивши ченгета и синчета на партийни секретари) да построят завод за производство на инсулин и да изнасят колкото си искат. Но не би. Те могат само да продават и да въртят далавери. Публична тайна е кои лица стоят зад фирмите изнасящи инсулин.

1

Анонимен

преди 4 часа

Какво месец по месец забраняват износа му? Да забранят износа за 1 год., за 5 год. или за 6 месеца поне. През седмица- две четем- забранили за месец, забранили за месец... Вече заприлича на смехотворните статии на 7- мо число на ВСЕКИ месец- от днес започва изплащането на пенсиите, от днес започна изплащането на пенсиите, от днес започна изплащането на пенсиите. И пак, и пак, и пак...

fallback