Снимка: БГНЕС

Бъдете уверени, че ръководството на Министерството на вътрешните работи, както и цялата държава, са взели незабавни мерки за подобряване на материално-техническата база, което да осигури безопасния труд от ваша страна, а естествено и по-ефективното справяне с бедствия, заяви заместник-министърът на вътрешните работи Тони Тодоров, който взе участие в церемониятя по отбелязване на професионалния празник на пожарникарите – 14 септември.

"Това лято беше бурно, видяхме сериозни стихии. Всички знаем, че вие взехте активно участие в справянето с този проблем", подчерта той за разразилите се това лято горски пожари.

"Вашата професия е една от най-достойните, уважаваните и най-харесваната от децата в целия свят. Това е така, защото ежедневно се сблъсквате с различни предизвикателства", обърна се той към огнеборците и продължи: "Удовлетворението от спасения човешки живот и дом е несравнимо чувство".

Тодоров увери пожарникарите и спасителите, че имат подкрепата на цялото българско общество.

Тази година церемонията се състоя ден по-рано в двора на Главна дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“ (ГДПБЗН) в столицата. Освен отслужен водосвет, огнеборците поднесоха венци и цветя пред мемориалната плоча на загиналите при изпълнение на служебните си задължения пожарникари и спасители.

В сградата на ГДПБЗН е експонирана и благотворителна изложба с детски рисунки, озаглавена „С очите си видях бедата“, средствата от които ще отидат за семейства на загинали и пострадали служители на реда.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase