Снимка БГНЕС

Полетът с F-16 ме върна в 2005 година, когато с генерал Кларк, тогава капитан, летяхме на такъв изтребител. Тогава бях командир на авиобаза Граф Игнатиево и започна постепенното сътрудниччество след приемането ни в НАТО.

Това заяви президентът Румен Радев, веднага след като слезе от кабината на F-16 като втори пилот. Полетът продължи близо 40 минути и беше изпълнен именно от генерал Тад Кларк, когото Радев награди с Почетен знак на президента. В авиобаза Граф Игнатиево присъства и посланикът на САЩ у нас Кенет Мертен.

Президентът Радев каза, че възможностите на F-16 са невероятни и независимо, че наши летци се обучават на него, те получават само начална подготовка, а усвояването на тази "чудесна машина" по думите му, тепърва ще продължава тук на място. Радев заяви, че авиобаза Граф Игнатиево е много променена от основната реконструкция, която бе направена, за да приеме американските изтребители.

Той очаква ползотворна среща с президента на Република Северна Македония Гордана Силяновска, която пристига на неофициална визита у нас, за да гледа оперен спектакъл в София. "Културата е един от начините за сближаване на двата народа и се надявам на ползотворно сътрудничество", каза президентът. Той уточни, че от своя страна ще спази стриктно протокола, като му предстои да посети Северна Македония и след това официално да покани нейния президент. /24 часа

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase