Снимка: Bulgaria ON AIR

Ден след като “Боянските сараи” на почетния председател на ДПС Ахмед Доган бяха отворени за медиите, днес  екип на Bulgaria ON AIR беше допуснат до летните сараи на почетния лидер на ДПС в Парк "Росенец".

Резиденцията е построена на терен от 180 дка на нос Чукалята. От там се открива прекрасна гледка към Остров "Св. Анастасия", на която Ахмед Доган обичал да се наслаждава.

Архитект Калин Тихолов е проектирал луксозното имение. Неговото име се свързва с не един палат по българското Черноморие.

Летните сараи разполагат с частно, яхтено пристанище, прекрасна градина и външен басейн. Вътре в резиденцията има ресторант, зала за конференции, където са се провеждали важните срещи с актива на ДПС, винарна и киносалон.

Вътрешен асансьор отвежда на втория етаж, където се предполага, че се намира апартамента на Ахмед Доган. На терасата има джакузи.

Резиденцията разполага и с луксозен СПА център. Навсякъде в имението има картини, сред тях и портрет на Кемал Ататюрк. Пред лятната резиденция все още има полицейска охрана.

Вижте репортажа на Bulgaria ON AIR.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase