Снимка: БГНЕС

Държавният глава Румен Радев подписа указ за назначаването на Къдринка Величкова Къдринова за член на Съвета за електронни медии от квотата на президента. Къдринка Къдринова е сред утвърдените журналисти международници в България. Родена е в град Рим.

Завършила е Факултета по журналистика в Софийския университет “Св. Кл. Охридски”. Има над 40-годишен опит с непрекъсната журналистическа работа в медиите. Работила е във вестниците “Народна младеж”, “Диалог”, “24 часа”, “Сега”, “Монитор”. Къдринова е била и зам.-главен редактор на сп. “Тема”, редактор в програма “Хоризонт” на БНР. Също така е автор на публикации, излизали през годините в изброените и в много други медии.

Автор е на книгите “Под небето на Матагалпа” (1987), “Романси в глобално кърваво” (2005), “Виетнaм – феникс и дракон” (2009 и 2010 – допълнено издание на английски), “Магията Виетнам” (2020). Била е дългогодишен председател на Сдружението на испаноговорещите журналисти в България. Член е на Съюза на българските журналисти и на Съюза на българските писатели.

Къдринка Къдринова е носител на редица национални и чуждестранни журналистически и литературни награди. Удостоявана е с орден „Дружба” от Виетнам (2010 г.), с орден „Дружба” от Куба (2012 г.) и с Офицерски кръст на Ордена за граждански услуги от Испания (2017).
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase