Изи Кредит стана част от Международния фестивал на фолклорната носия в Жеравна, който за поредна година събра хиляди почитатели на българските обичаи от цял свят. Една от водещите небанкови финансови институции у нас отново застана зад традициите и културното наследство на страната ни. Със своите вече 17 издания този уникален тридневен празник, затвърждава статута си на значимо събитие в културния календар на България.

Освен с финансова подкрепа, Изи Кредит се включи и в активностите по време на фестивала. Компанията привлече стотици посетители в специалния „Кът за моми и ергени“. В него под вещото ръководство на засмяната пазителка на традициите баба Дешка, станала известна от популярен телевизионен риалити формат, младите посетители имаха възможност да се запознаят с традиционните техники за плетене и създаване на разложки накити, както и да чуят интересни истории на специфичния разложки диалект. Своеобразният скок във времето даде възможност на посетителите да почувстват бита и порядките на нашите предци, живели по време на Възраждането.

„Радвам се, че Изи Кредит беше част от това значимо културно събитие, което съхранява и предава на младите поколения богатството на българските традиции.“, сподели Силвия Александрова, директор “Маркетинг” в Изи Кредит. „Фестивалът на фолклорната носия в Жеравна е не само празник на нашето културно наследство, но и средище, където се раждат нови приятелства и се затвърждават ценностите, които ни обединяват като народ.“

В рамките на социално отговорната си инициатива „Силата на доброто“ Изи Кредит продължава да подкрепя изкуството, културата и различни активности с общественозначим характер. Този дългосрочен проект се ръководи от максимата, че доброто трябва да се споделя и има за цел да насърчава положителните промени на всички нива. Тазгодишната подкрепа на фестивала е част от мисията на компанията да допринася за запазването и популяризирането на националните ни ценности.