Снимка БГНЕС

Негово Светейшество патриарх Даниил посети Кремиковския манастир "Св. великомъченик Георги Победоносец", съобщиха от Софийската света митрополия.

Патриархът участва във вечерното богослужение в чест на преподобния Моисей Мурин, а след това се срещна и разговаря с лагеруващите в светата обител деца. Негово Светейшество изрази радостта си, че манастирът за поредна година организира православен летен лагер, благослови децата и служителите в манастира и им раздаде подаръци.

Иконом Серафим Янев, ефимерий на манастира, запозна патриарха и с другите дейности, които се развиват в манастира, посочва БТА. Летните лагери в манастира са стара традиция. Децата, които са летували, са били от различни населени места на Софийската епархия - София, Дупница, Горна Малина и други. Най-малките лагерници са били деца, изучаващи религия в детските градини на Банкя и на софийския квартал Кремиковци.

Изключително интересни и поучителни са били заниманията с по-големите ученици. Те са се запознали с живота и делото на българските светци и с историите за чудесата на Господ Иисус Христос. В продължение на седмица децата са рисували икони, правили са коливо (варено, подсладено жито) и просфори (свещен хляб за светата литургия), разучавали са църковни песнопения, участвали са и в богослуженията на манастира.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase