Снимка: БГНЕС
fallback

Шофьор на микробус, в който са превозвани нелегални мигранти, загина при полицейско преследване край Бургас.

Това обяви пред журналисти директорът на Главна дирекция "Гранична полиция" гл. комисар Антон Златанов. Инцидентът е станал тази сутрин малко след 6:00 часа, когато униформените подали сигнал на шофьора да спре, защото имал "съмнително поведение" на пътя. Водачът обаче не е спрял на полицейската палка.

При последвалата гонка, водачът, български гражданин, самокатастрофирал и е починал на място. Няма други пострадали полицаи или граждани, обясни Златанов.

След проверка полицаите установили, че в буса има 15 афганистански граждани, каза Златанов. Такива инциденти има доста често, но са много по-малко от миналата година, посочи той.

Вече работим по нова стратегия - спирането при подобни проверки става по най-безопасния начин и така, че да няма пострадали. Понякога поведението на водачите е много безотговорност и те нямат ангажимент да пазят ничий живот, коментира Златанов.

Според него при преследването тази сутрин шофьорът вероятно е изпаднал в стрес и е катастрофирал. При удара шофьорът, който е българин, е починал зад волана е починал.

Петима от мигрантите са прегледани в болница, посочи Златанов.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

62

Оф

преди 3 седмици

Най-после жертва и сред трафикантите.Че то балансът бе силно отрицателен във вреда на полицаите.

61

Милиардер

преди 3 седмици

Не разбирам защо тези прости полицай ги преследват шофьорите. Нали Бойкото им борисов и правителствата му направиха играда, за да не минамат мигранти. Колкото мутрата от Банкя не е бил от БКП и ДС, толкова и аз съм космовант. Все пак, не се казвам нито Георти, нито пък Александър. Хайде да са им честити уволненията на тези от МВР, БНБ, КФН и БНБ. Все пак, инвестирам в акции и валути от над 30 г. Това е причината, поради която ги разбирам нещата с парите повече от тях.

60

НИЕ, ВИЕ, ТЕ

преди 3 седмици

Евала на журналята. Отличен 6+

fallback