Снимка НОВА

От Планинската спасителна служба искат колите им да имат специален режим на движение, за да се пести време при оказване на помощ.

От ПСС са подавали документи до парламентарната Комисия по транспорт и съобщения още през март тази година, но отговор и досега няма, съобщи Нова тв.

По думите на директора на службата Емил Георгиев другата седмица спасителите имат среща с кмета на София Васил Терзиев. От него ще искат да ограничи достъпа на коли до природния парк между 11 и 14 часа в почивните дни, защото те не само забавяли спасителите, а понякога правели достъпа до пострадали невъзможен.

Опасна ситуация имаше преди дни на Витоша. Планински спасители по чудо стигат навреме до турист със симптоми на инфаркт. Оказва се, че не за първи път работещите в Планинската спасителна служба срещат трудности с придвижването заради струпването на прекалено много автомобили и образуването на задръствания. Освен, че апелират за мерки и по-лесен достъп до пострадалите, от ПСС настояват техните автомобили да получат и специален режим за движение.

"Около 14:30 часа в неделя получихме сигнал за 70-годишен венецуелец със силни болки в гърдите. Беше много трудно първо да излезем от района на „Алеко", и после – от страната на Златните мостове, над Боянския водопад – да стигнем заради задръстване около заведенията и хижите", оплака се  Асен Ангелов, който е началник на база "Алеко".
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase