Снимка БГНЕС

В решенията на Димитър Главчев имаше намеса и на Бойко Борисов, и на Делян Пеевски. Такива зависимости, който и да е премиер, не би трябвало да има.

Това заяви изключеният от ПГ на ДПС депутат Рамадан Аталай и дългогодишен член на движението. За пример Аталай даде смяната на областни управители.

"Петър Чобанов може да бъде служебен премиер. Въпросът е, че той трябва да устои на онези процеси, които се случват в момента в България, а именно натиска на определи политически лица да се опитат да си подредят служебно правителство, за да могат да продължат по-нататъшни действия, изгодни за тях", коментира Аталай.

"Не ми е ясно дали Делян Пеевски има влияние над Петър Чобанов или обратното. Ако той приеме да е служебен министър-председател, ще му е много тежко. И аз съм убеден, че Чобанов е от онези, които могат да устоят на натиска", каза Рамадан Аталай пред bTV.

Убеден съм, че Пеевски знае къде са 30 млн. от Българска банка за развитие (ББР) и не само те. Теглените кредити от ББР не са само 150-те милиона на Румен Гайтански, чува се за още 500 милиона. А къде са 500 млн. от КТБ, попита Рамадан Аталай.

Г-н Пеевски да излезе и да каже какъв е пътят на пари, каза още Аталай и добави, че много добре познава Румен Гайтански, определяйки го като „много добър бизнесмен“.

Аз не съм участвал в управлението на ТЕЦ Варна, отговори Аталай на въпрос погасявал ли е Ахмед Доган кредити на ТЕЦ-а с пари взети от Румен Гайтански от ББР.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase