Снимка: БГНЕС

"Бях с двете си деца, пътувах към село Орешак, за да ги заведа на панаир и да видят дядо си. Малко след Български извор видях бързо движеща се кола срещу мен. В един миг просто фаровете ѝ се озоваха в моята лента и аз направих дясна маневра, за да не стане челен удар, но не можах да избегна напълно катастрофата. Ако аз не бях реагирал достатъчно бързо в този момент, просто нямам думи какво можеше да се случи. Едно от децата ми изхвърча от автомобила. И двете бяха в столчета и с колани. Извадих семейството си, другото дете лежеше настрани. От отсрещния автомобил никой не излезе да попита "Хора, живи ли сте, здрави ли сте, добре ли сте?"

Още по темата

Това разказа Николай Бояджиев, баща  на 7-годишното дете, което беше транспортирано до "Пирогов" с медицинския хеликоптер преди два дни след тежка катастрофа, в която участва певицата Анелия.

Момчето е с множество наранявания след катастрофата на пътя София – Варна. Вчера Анелия направи изявление в социалните мрежи, а прокуратурата в Ловеч образува досъдебно производство.

На въпрос как е реагирал вследствие на случилото се, мъжът разказа следното:

"Все пак детето ми лежеше на пътя, едва ли не полуживо. В този момент човек може да каже всичко. Реагирал съм остро, да. Но нито съм нападал някой, нито съм искал нещо да направя. Дойдоха две линейки, първата закара по-голямото ми дете до болницата, понеже беше в много критично състояние. Все още е така. Втората линейка изчака да дадем проби – тестът за алкохол ми беше напълно отрицателен. Трябваше да идем до патрулката да дадем проба и за наркотици. Аз не успях да изчакам пълния резултат да излезе, защото от линейката ме извикаха, че трябва да тръгваме. В болницата дадох кръвна проба. Никога през живота си не съм употребявал наркотици", поясни още Бояджиев пред NOVA.

И призова: „Бих казал на абсолютно всички водачи – не конкретно на този – че каквото и да се случва, когато има такова произшествие, е чисто човешко да се провери отсрещният как е. В Закона за движението по пътищата го пише – когато има ПТП с пострадал, всички в по-добро състояние са длъжни да помогнат".

Два дни след инцидента, Анелия също проговори за сблъсъка на пътя. "Искам да кажа, че ми е много болно за това, което преживях последните дни и още по-болно ми е, че хората правят циркове с тази случка. В колата беше и моето дете, което преживя пълен ад", заяви певицата във видео в социалните мрежи.

Според нея бащата на пострадалото дете разпространява лъжи. "Да, не отидохме да помогнем, защото бащата преживяваше някакъв шок, започна да рита колата, да ни заплашва, че ще ни убие, да чупи стъклото", поясни попфолк звездата.

По думите на Анелия мъжът е дал положителен тест за употреба на амфетамин. Екипът ни успя да се свърже с бащата на пострадалото дете. Не пожела да застане пред камерата ни. Според него в случая става въпрос за фалшиво положителен тест. Затова изчаква резултата от кръвната проба.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase