Снимка БГНЕС

Случаят с Калин Стоянов е брилянтен пример за странното влияние на политици под тежки санкции за корупция и с 2% одобрение в българската политика, заяви във фейсбук бившият премиер Николай Денков.

Да, Делян Пеевски може да бъде някакъв фактор само и единствено през хора в институциите, които е инсталирал или впоследствие овладял - независимо дали чрез рекет с "папки" или с облаги от държавните ресурси.

Да, Калин Стоянов беше овладян по време на редовното правителство. И си повярва, че е незаменим, докато всъщност играеше ролята на поредната услужлива калинка. А когато му поискахме оставката, ГЕРБ и ДП се застъпиха за него и развалиха правителството, казва Денков.

Още по темата

Чиновниците, на които българите плащат заплатите, трябва да работят за всички хора. А не за личния интерес на #КОЙто и да е политик. Това е причината да се борим за честни, прозрачни конкурси, с граждански коректив, за всички държавни постове. Само тогава ще изчезне факторът "Пеевски" като реален шеф на вътрешен министър, който например ходи на кино, докато подчинените му бият протестиращи граждани, подчерта още Денков. | БГНЕС
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase