Снимка: БГНЕС
fallback

Срещу гаранция от 50 хиляди лева ще бъде пуснат на свобода адвокат Иван Георгиев. Адвокатът е един от тримата обвинени за отпуснатия преди пет години от държавната Българска банка за развитие (ББР) кредит от почти 150 млн. лв. на фирми, свързвани с Румен Гайтански-Вълка. Той беше и единственият задържан, съобщава bTV.

Останалите обвиняеми - бизнесменът Румен Гайтански-Вълка и Стоян Мавродиев, бивш директор на ББР са обвинени за национално издирване.

Адвокат Иван Георгиев не е внесъл паричната гаранция и ще обжалва в законовия едноседмичен срок. Той не беше открит за коментар.
 
Справка в Търговския регистър показва, че адвокат Георгиев е свързан с фирмата “Роудуей кънстракшън“, на която ББР отпуска кредита. Заемът е отпуснат през 2019 г., а през 2021 г. банката подава сигнал, че той е проблематичен.

От прокуратурата също отказаха коментар. Оттам само уточниха, че луксозните автомобили на Румен Гайтански няма да бъдат вдигнати засега.

Припомняме, че на 14 август Антикорупционната комисия, прокуратурата и ГДБОП започнаха обиски в офиси и жилища на Румен Гайтански.

“Появиха се множество политически коментари. Делото е образувано през октомври 2022 г. след сигнал за отпуснатия кредит през 2019 г. Водено е разследване за престъпление по служба“, уточни преди дни зам.-градският прокурор Десислава Петрова.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

11

Санчо Панса

преди 1 месец

Тази страна "404" за последните три десетилетия, доказа че няма право да съществува на картата на Европа !

10

Анонимен

преди 1 месец

Ами те и Вълка го пуснаха. Четете другата стари.

9

Малък Праз

преди 1 месец

Много е ЯКО да живееш в България. Холивуд и Нетфликс ряпа да ядат. Тук не ти трябват кримки, трилъри и прочие бози. Живият живот е УАУ. Пускаш си сутрин новините и цял ден си наелектризиран. Корупция, политически интриги - пфу. Тук сме Богове, бе. Шиши в Магнитски - но проблемо. Даже раздава акъл от парламента. Баце - чист като Сълза, направо Ангел небесен, драмата с Вълка е като семки, чоплени за истински интересният филм.

fallback