Снимка БГНЕС, архив

Зависимите от хазарт, които подават заявление в НАП да не бъдат допускани до игрални зали, са около 1000 на месечна база. Това показва регистърът на приходната агенция за хазартно уязвими хора, съобщи Ана Митова, директор "Комуникации" в НАП, пред БНР.

Митова обясни, че в НАП се води регистър на хазартно уязвимите лица, след като всеки лично подава заявление, и те не се допускат до обектите на хазартните оператори.

"Наблюдението и показва, че броят е константен на месечна база. Около 1000 заявяват да се впишат в регистъра. Това е осъзната зависимост. Като бройка регистрираните са 39 400 лица и всеки има възможност да се впише с подаване на заявление в офисите на НАП или с електронен подпис", съобщи Ана Митова.

С презентация и демонстрация на кучета, обучени да откриват наркотици, започва днес в Несебър кампанията на НАП и Агенция Митници за зависимостите от хазарт и наркотични вещества.

"Кампанията е насочена към младежите, да повишим тяхното ниво на информираност, свързана със зависимостта, и да им кажем, че има вариант да се справят и да живеят здравословно. Привличаме в кампанията известни лица, които те разпознават като свои любимци и биха се вслушали в техните послания, за да разберат, че не са сами в тази битка."

Тя е убедена, че когато са засегнати децата и младежите, "не бива да  стоим настрани, напротив - наша работа е да го направим, обществото и на всички институции също трябва да се ангажират".


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase