Снимка БГНЕС

Горски площи след пожарите, вместо да се залесят наново, се дават за терени за фотоволтаици. Има такава практика и тя трябва да се прекрати. Това разкри бившият вицепремиер Меглена Плугчиева по БНТ.

За първи път България е на второ място в ЕС по пожари и щети от тях, трябваше да се вземат превантивни мерки. подчерта тя. Анализите тепърва ще се правят. За системата на горите задължително трябва да се направи голяма програма за залесяване, защото това са тежки екологични последици, и да се затвори вратата в закона изгорелите площи да не се предават за изграждане на фотоволтаични паркове.

Те задължително трябва да бъдат възстановени, категорична бе Плугчиева, която е експерт по лесовъдство по образование, била е и министър на земеделието.

Задачата пред г-жа Кожарева никак не е лесна, защото няма политически опит, коментира още Плугчиева. Цели като Шенген и еврозоната трябваше да са ясно разписани през кабинета на Главчев и да се каже какво конкретно по тях ще свърши всеки един от министрите за 4-те си месеца в служебното правителство, смята тя.

И всички да знаем какви усилия са положени в посоката, която следваме. Това го няма, няма и оценки, единствената, което чух от г-н Главчев е, че външният министър трябва да бъде сменен, да не разшифрирам какво значи това, добави Плугчиева. Тя самата бе съветник на настоящия служебен премиер, когато пое поста, но напусна екипа на Главчев след решението му той да поеме и Външното министерство.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase