Снимка БГНЕС, архив

Служебният министър на вътрешните работи Калин Стоянов не е получил покана да бъде министър в следващия служебен кабинет. Това каза той пред журналисти в Копривщица. Стоянов е в града, за да открие възстановения Участък „Полиция“. По-рано днес номинираната за премиер Горица Кожарева бе на среща в Министерството на вътрешните работи, където бе посрещната от министър Калин Стоянов.

Около обяд по нейна инициатива беше проведена среща с професионалното ръководство на министерството, уточни Калин Стоянов и добави, че на тази среща той и останалите членове на политическия кабинет не са присъствали. Доколкото разбрах, Кожарева е изслушала абсолютно всеки областен директор поотделно за това какво е постигнато, какви са резултатите, какви са проблемите и евентуално начините за тяхното решение, каза той.

Непосредствено след срещата с професионалното ръководство, бъдещият служебен министър-председател поиска среща и с политическото ръководство, там бях аз и тримата заместник-министри, посочи още Калин Стоянов. По думите му срещата е професионална. Изискаха се някои допълнителни анализи и справки, които ще бъдат предоставени в следващите дни, поясни министърът.

Не съм получил покана, водени са разговори предимно с професионалното ръководство, каза той пред БТА в отговор на въпрос дали е получил покана да участва и в следващия служебен кабинет.

Извършват се множество претърсвания на различни адреси както в София, така и в страната, допълни служебният министър на вътрешните работи на въпрос за акция в имоти, за които се твърди, че са свързани с Румен Гайтански.

Това, което знам, не е много. В днешния ден колегите, предимно от Главна дирекция „Борба с организираната престъпност", както и жандармерията, и Областна дирекция на МВР в Кърджали, оказват съдействие на колегите от Комисията за противодействие на корупцията, посочи Стоянов.

Извършват се множество претърсвания на различни адреси както в София, така и в страната. Реално подпомагаме дейността на комисията с извършването на тези процесуално-следствени действия, добави министърът.

Попитан за какво е тази акция, Стоянов отговори, че това, което той знае, е във връзка с кредит, отпуснат преди години. Става въпрос за около 150 млн. лева, уточни той, пише "24 часа".
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase