Снимка: БГНЕС

От БСП призоваваме президента да не се поддава на натиск и да подпише промените в Закона за предучилищното и училищното образование. Това каза Иван Петков от „БСП за България“ на брифинг в Народното събрание.

Петков допълни още, че групата им е обезпокоена от натиска на неправителствени организации в последните дни върху президента да наложи вето върху промените в Закона за предучилищното и училищното образование.

"Настояваме и призоваваме президентът да не се поддава на този натиск, тъй като този закон беше приет със 154 гласа „за“, което е почти конституционно мнозинство", каза още Петков.

Според Петков, след приемането на този закон, Българската православна църква също е подкрепила решението на народните представители с декларация и допълни, че голяма подкрепа е имало от страна на учителите и най-вече на родителите.

"Преди години ние не знаехме какво се нарича гей парад, а в момента това е летен празник в нашата столица", заяви Петков.

Парламентът прие на първо четене промяната в Закона за предучилищното и училищното образование предложена от "Възраждане". С нея се забранява пропаганда популяризиране и подстрекаване, по какъвто и да е начин пряко или косвено на идеи или възгледи, свързани с нетрадиционната сексуална ориентация или определяне на полова идентичност различна от биологичната. С промяната се дава и определение какво означава нетрадиционна сексуална ориентация.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase