Кадър: bTV

С лекари от чужбина болница у нас преодолява недостига на медицински кадри. Специализираната белодробна болница във Велико Търново е с мултинационален екип, в който работят лекари от Турция, Русия и Сърбия.

Младите лекари са привлечени от шанса да специализират пулмология и от добрите възнаграждения и засега смятат да останат в България.

Въпреки трудностите за чуждестранни специалисти в здравеопазването ръководството на болницата преодолява кадровия дефицит с наемането на чужденци.

„Имаме огромни проблеми с медицинския персонал в България, но условията за легализацията за работа в медицината на чужденци са много проблемни. Болницата предлага много добри условия за работа. Първо – възнагражденията тук са доста по- високи отколкото във всички останали лечебни заведения, и второ – болницата от доста време е акредитирана като база за обучение, който започне при нас, може да започне специализация“, коментира пред bTV д-р Стела Денчева, управител на Специализирана болница по пневмо-фтизиатрични заболявания.

Младите лекари от чужбина харесват условията в лечебното заведение r се чувстват много добре сред колектива на болницата.

Освен от възможностите за обучение и добрите финансови условия чуждестранните лекари са привлечени и от модерните база и апаратура в болницата.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase