Снимка БГНЕС, архив

Част от електрозахранването на летище "Франкфурт" беше прекъснато за няколко часа тази нощ, след като гризач предизвика късо съединение в електрическа подстанция, съобщиха официални представители на аеропорта.

Спирането на електричеството е имало ограничен ефект върху полетите, информира Асошиейтед прес.

Енергийната компания "Сина" (Syna) уточни, че сънливец (вид съсел) е предизвикал късото съединение снощи около 22:45 часа местно време.

Електричеството е било прекъснато и противопожарната служба на летището - изпратена поради дима, който се е образувал в резултат на инцидента. Токът е възстановен около 03:20 часа сутринта, а сънливецът е открит мъртъв до прегризания от него проводник, предаде БТА.

Летищният оператор "Фрапорт" посочи, че ефектите върху въздушния трафик са били ограничени, тъй като инцидентът е станал малко преди полетите да приключат през нощта и е бил отстранен доста преди да започнат тази сутрин.

В социалната мрежа "Екс" (X) от летище "Франкфурт" обаче предупредиха, за "закъснения и отмяна на полети... тази сутрин" поради технически проблеми.

Единадесет полета бяха анулирани днес сутринта. Общо 1242 полета бяха планирани за днес на най-натовареното летище в Германия.

Захранването на летището в Франкфурт се осигурява от два отделни доставчика и има шест подстанции.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase