Снимка: БГНЕС

За 9-годишното дете, което вчера беше транспортирано в “Пирогов” с множество травми, нощта е преминала спокойно. Рано тази сутрин детето е със стабилни жизнени показатели и се влиза в контакт с него, информираха от "Пирогов", съобщава БНТ.

Момчето беше прието спешно доведено в “Пирогов” от Бургас със самолет C-27J "Спартан". Полетът се реализира от медицински екип на болница "Пирогов" при колаборация с Министерство на здравеопазването, Министерство на отбраната и Министерство на транспорта, координиран от министър-председателя Димитър Главчев.

Още по темата
От страна на "Пирогов" участваха началникът на Детската реанимация на "Пирогов" доц. Богдан Младенов, началникът на Детската хирургия на "Пирогов" проф. Христо Шивачев, ст.м.с Любка Чалева и е проведена консултация от националния консултант по неврохирургия проф. Николай Габровски.

Снощи към 20 ч. детето заедно с 10-годишния му братовчед си играли, в същото време трактор заравнявал пясъка на Централния плаж в Созопол. 9-годишното момче се покатерило на платформа на машината, задържало се за няколко секунди, но паднало и машината го заклещила. Веднага е извикана Бърза помощ.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase