Снимка БГНЕС
fallback

Изпълнителният директор на Държавната автомобилна инспекция (ДАИ) Борислав Муеров е освободен заради казуса с техническите прегледи на колите. Правителството спешно ще заработи за промени в наредбата, по която се провеждат проверките.

Това се разбра от отговор на премиера Димитър Главчев на парламентарно питане от "Възраждане" тази сутрин, пише "Сега".

Националистите избраха за нова своя кауза борбата с изискванията, на които трябва да отговарят автомобилите. Те твърдят, че колите масово са заплашени да не минат прегледите, включително и съвсем нови автомобили. Всъщност, едва около 10 процента от МПС не минават проверките. Данните от прегледите вече автоматично се предават от пунктовете към Държавна Агенция "Автомобилна администрация" (ДААА), което прави невъзможни фиктивните проверки.

Тази сутрин, докато се провеждаше парламентарният блицконтрол с участието на премиера, депутатът от "Възраждане" Ангел Славчев настоя Главчев да каже кога следващата седмица ще създаде междуведомствена работна група, която да изработи промени в наредбата.

"В резултат вероятно на всичките действия, които сте предприели, онзи ден подписах предложение до министъра на транспорта за освобождаване на изпълнителния директор на ДАИ", отговори му Главчев. И обеща да подпише за създаването на работната група в първия възможен ден.

Славчев го натисна за конкретен ден, защото депутатите от партията му искали да участват в обсъждането на промените в наредбата. Главчев го увери, че ще предприеме възможно най-бързи действия, както и че изготвените промени ще минат по късия срок за обществено обсъждане, който е 14 дни.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

58

Aдвоката

преди 1 месец

И сега може ли пак да минаваме преглед без катализатор и дпф.

57

Калин

преди 1 месец

Ха сега и авторите на наредба 32 и те да се отстранят

56

Мен

преди 1 месец

Спокойно!!!Е. Радев си го е поръчал и ще си постави свой човек на поста!Всичко е уредено!

fallback