Снимка БГНЕС, архив

Срещите с хора, които наистина бяха готови да работят, донесоха малко повече оптимизъм към днешна дата. Към момента имаме 66 народни представители.

Това заяви депутатът от ИТН Станислав Балабанов относно разговорите в търсене на подкрепа на правителство с третия мандат.

"Не бих се съгласил да се питаме кога е датата на следващите избори. Това е неуважително към българските граждани. ИТН се опитва да даде алтернатива и възможност и да види има ли в 50-тия парламент държавници, въпреки партийните различия и личностните противоречия. Има ли хора, които могат да седнат и да работят по конкретна програма?", попита той.

"В крайна сметка ние се опитваме пред вас да разговаряме първо нормално с колегите от парламента и второ с разум. Всичко това е полезно, защото видяхте още в първата среща конкретни народни представители как изглеждат в очите на българското общество. От там нататък срещите с хора, които наистина бяха готови да работят, донесоха малко повече оптимизъм към днешна дата. Към момента имаме 66 народни представители", заяви Балабанов пред БНТ.

"Имахме 48 и след разговора с БСП, парламентарната им група потвърди на 100 процента. Като цяло нямахме почти никакви разминавания по отношение на приоритет. С тях станахме 66 или почти вече първа политическа сила от държавници и народни представители, които загърбват народните си различия", допълни депутатът.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase