Снимка: Bulgaria ON AIR
fallback

След големия взрив край Елин Пелин жертвите вече са четири - бяха открити две силно обгорели тела, за които се предполага, че са на двамата мъже, които са били в склада по време на експлозията.

"Там опасност вече няма. Овладяна е ситуацията", заяви бившият министър на вътрешните работи и председател на сдружението на специалистите по боеприпаси Валентин Радев в студиото на "България сутрин".

Въпреки нормализирането на обстановката, Радев побърза да уточни, че има вероятност от ново избухване, тъй като на място има негръмнали пиратки.

"От двете страни на този склад има слънчогледови ниви. Всичко е пълно с пиратки. С такива пиратки всяко момче си играе. Това е елементарно, пали го, хвърля го и то гърми. Сега обаче случаят не е такъв. Това са пиротехнически изделия, които се продават по магазините, съвсем легално, но сега ги има разхвърляни", обясни Радев в ефира на Bulgaria ON AIR.

Той поясни, че пиратките, които са разхвърляни из пространството край складовете, са с нарушена цялост и представляват опасност за хора и деца, които решат да си играят с тях. От пиратките с нарушена цялост изпада бариев нитрат, който може да се възпламени и да гръмне в ръцете на този, който е решил да я запали.

Радев апелира, ако някой намери такова неща, да не го взима или пита, а да се сигнализира в полицията. Според него причината за взрива в складовете е най-вероятно човешка грешка. По негови думи нещо не е наред с построяването и изпълнението на този склад.

"Между отделните хранилища трябва да има валове от пръст, бетон, пръст и то от трите страни, не само помежду им. Така е по правилник и то за всичките хранилища", посочи бившият шеф на МВР.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

9

Анонимен

преди 1 месец

Никой ама никой не попита къде е била противопожарната система на тези помещения има всякакъв вид с вода с газ и ако е нямало кой е дал разрешително за такъв склад

8

Анонимен

преди 1 месец

Свобода на словото = 0. Министърът на МВР съди и хули от екрана, че линейките били стигнали от София до гара Елин Пелин за 10 минути. Пичове, разстоянието е 28 км. С каква средна скорост трябва да се е движила линейката от Сточна гара до гара Елин Пелин??? Ще ви кажа минимум 170 км/ч!!! Като минава през няколко населени места и над 20 светофара, дори и специалния режим на движение не може да прелети!!! Лъжци и манипулатори!

7

селянин

преди 1 месец

има естествено прехвърлиха се в свищов и тва е веке тенденция.....Путин?

fallback