Снимка: БГНЕС
fallback

Акцията по гасенето на пожара на границата между България и Гърция продължава. Гръцките власти съобщават, че има предупреждение и за ново покачване на температурите и повишен риск от пожари.

По билото на планина Славянка огънят все още не е потушен. Гръцките власти включиха и пожарникари на терен, като досега гасяха само по въздух от съображение за сигурност, защото в района вероятно има останали военни мини. Горят треви, храсти и стари дънери, казаха огнеборците.

Теренът е стръмен и е високо в планината, а това затруднява съвместната акция на българските и гръцките пожарникари.

В последното денонощие общо 39 пожара са бушували, допълни БНР. Повечето от тях са овладени частично или напълно. Днес с повишен риск са областите Атика и Пелопонес, поради засилване на вятъра, предупреждават от Гражданска защита.

В сила е и ново предупреждение за нова вълна високи температури, които на места ще прехвърлят 40 градуса.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

3

АзъКанъАьъ7112136860

преди 1 месец

Гърците лъжат! И докато сърбите се правят на много ужилени от безпаричие и нахлуват в бедна България уж да бачкат(какъв парадокс е,че не ходят в Словения и Хърватско,където се говори същият език и сепочвли по-добре,нали?),то гърците,които са пребогати на авиационна техника срещу бедствия нахлуват ,проправяйки си път като диви кози из гъсталаците. Защо не спряха пожара още в Гърция? Защото целта им е да отворят петно за окупационна военна база. Затова разчистват терена чрез пожар.

2

Анонимен

преди 1 месец

хах те да бяха гасили в гърция, нямаше да се налага да гасят в България!

1

Какво значи

преди 1 месец

И гръцки.все едно те ни помагат на нас, а не ние на тях! Пожарът започна от Гърция! Защо е минирана границата? Само ние се дупим на чужденците!

fallback