Снимка: Димитър Кьосемарлиев
fallback

Президентът Румен Радев ще връчи третия мандат за съставяне на правителство на ИТН, съобщиха от прессекретариата на държавния глава.

Това ще се случи утре в 12.00 ч. на „Дондуков“ 2.

На 1 юли президентът връчи първия мандат на кандидата за министър-председател, издигнат от ГЕРБ-СДС - Росен Желязков, който го взе и веднага предложи структура и състав на Министерски съвет. На 3 юли обаче парламентът не избра за премиер Росен Желязков.

По правило вторият мандат трябваше да бъде връчен на ДПС, която беше втората по численост група в 50-ото Народно събрание. Групата обаче се разпадна след скандалите между хората на Доган и тези на Пеевски.

Така групата на ПП-ДБ стана втора по численост и на 22 юли именно тя получи втория мандат, но го върна веднага неизпълнен.

Групата поиска отсрочка от три месеца в предлагания от тях проект на декларация за излизане от политическата криза и не намериха подкрепа за нея от останалите парламентарно представени политически сили, от ПП-ДБ заявиха, че ще върнат мандата неизпълнен.

Според Конституцията президентът трябва да връчи третия проучвателен мандат на парламентарна група по свой избор.

 

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

185

Анонимен

преди 1 месец

Пак не разбрах за какво толкова ни трябва редовно правителство. Откакто нямаме такова, България се развива много по-добре без тия кръвопийци да са на власт. Трябва избори докато всички тия не изпукат от старост

184

Анонимен

преди 1 месец

ЗА ДА СТАНЕ ТРЯБВА ДА СЕ НАМЕРЯТ МИНИСТЕРСТВА ЗА ВСИЧКИ ОТ ДВЕТЕ ДПС!БСП!ДБ!ВЪЗРАЖДАНЕ И ОКОЛО ТРИДЕСЕТ НЕЗАВИСИМИ!КАК ДА НЕ ПОЛУЧАТ МАНДАТ КАТО ИСКАТ ПРЕЗИДЕНТСКА РЕПУБЛИКА! ГУЦАНОВ СЕ МАЗНИ НА РАДЕВ, НО ЮМРУКОВ Е ЗЛОПАМЕТЕН ,НЕ Е ЗАБРАВИЛ КАКВО ГОВОРЕХА КОГАТО СЕ ПОДМАЗВАХА НА НИНОВА,ЗА ДА ВЛЕЗАТ В ЛИСТИТЕ

183

Я па я..!

преди 1 месец

Всички от Куку бенд стават министри.

fallback