Снимка БГНЕС
fallback

Екипи от експерти вече са обходили част от къщите на пострадалите след взривовете на складове с фойерверки. Седем от тях са с нарушения по прозорци, дограма и мазилки, но огледът ще продължи и тепърва предстои да бъдат обобщени данните. Срокът на обобщаване на информацията трябва да бъде в периода на обявеното частично бедствено положение, съобщи кметът на Елин Пелин Ивайло Симеонов.

30 къщи са посетени от местната власт. Ще бъдат обиколени още 100 адреса. Описите ще бъдат предадени на Комисията по бедствия и аварии. Кога и в какъв размер ще са помощите ще стане ясно в понеделник. Кметът заяви пред NOVA, че вече има опити за измама - хора, които декларират повече щети от реално нанесените от взривните вълни.

От общината допълват, че всички жители, които желаят, могат да проведат консултация с психолог. Те започват от утре.

Частично и поетапно започва пускането на газоподаването към района, което беше спряно заради инцидента.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

36

Анонимен

преди 1 месец

"Сиромах човек, жив дявол". Хората отдавна са го казали.

35

Бекяр

преди 1 месец

Нека да позная, кой е основният с опитите за измама- онзи чичо, който се вреше в камерите на бтв и нова да обяднява как бил с висока захар, високо кръвно, взривът бил отнесъл покриви стени, а като снимаха с камерите се видя, че тоя писюр и бекяр има течове в покрива от години и сега видял шанса да захлеби с тоя инцидент. Обаче как мисли дали съседите му не го знаят кво представлява и той и братчед му с колелото с който се бяха сговорили да се врат пред камерите?

34

Ами застрахователите

преди 1 месец

До Ханс Ще си вземат парите от виновните!

fallback