Снимка: БГНЕС
fallback

Въздухът в Елин Пелин е опасен за дишане, предупреди в интервю за БНР Петър Пенчев, заместник-председател на Национално движение "Екогласност".

Oще по темата
При висока температура се отделят диоксини и фурани - химически съединения, които са силно канцерогенни, обясни той.

Пенчев призова хората в цялата околност да затворят прозорците си и да използват маски – най-добре промишлени, но ако не разполагат с такива, и обикновени. "Особено бременни и малки деца."

Мобилната станция не мери диоксини и фурани. Тя мери общи химически съединения. В България такава апаратура няма, коментира Петър Пенчев във връзка с уверенията, че разположената след взривовете мобилна станция не засича опасни концентрации на вредни вещества във въздуха на града и околността.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

39

уха

преди 1 месец

Ами от вчера са на антидот у Елин Пелин. Вика му се ичкия. Като свърши ще си сварят пак. И като се напият - пка ще гърмят.

38

vs

преди 1 месец

Малко по - кофти е от гледката над София на нова година, и съвсем ясно е, че въздухът е мрисен след това! Все пак не сме слепи поне! А екогластност, по - принцип и дефакто, са си обикновени kaBaлчета, които ги интересуват само мангизите!

37

Някой си

преди 1 месец

"Тия" Живи ли са още???? Или и те като Кариериста Христо Христов от умрелия кон СДС,говори и се представя от негово име?

fallback