Снимка: Bulgaria ON AIR

61-та сесия на Междуправителствения панел на ООН по изменение на климата ще бъде съпътствано от светлинно и дрон шоу в столицата. Фасадата на Националния дворец на културата ще бъде преобразена от творбата "Хоризонт".

Страхил Йорданов, който е основател на глобална компания в сферата на устойчивостта и климата сподели, че е щастлив от факта, че жителите на София също са поканени. Те могат да посетят НДК между 27-29 юли за светлинна прожекция, която ще започне от 22 часа и ще продължи час и половина.

"Приканваме всички гости да дойдат в събота в 22:00, защото тогава за откриването ще има и дрон шоу с 200 дрона, което ще допълва светлинната проекция", каза Йорданов в студиото на предаването "България сутрин".

В три поредни вечери фасадата на НДК ще бъде преобразена от светлинната проекция. С нея ще припомнят неразривната връзка на човека с природата и отговорността, която носим за бъдещето на човечеството и на общия ни дом.

Основателят на кампанията Галина Вълчева сподели пред Bulgaria ON AIR, че в шоуто ще се включат и донове. Те ще бъдат в симбиоза със светлинното шоу.

"Установихме, че голям процент от комуникацията за това, което се случва в сферата на климата, е суха, неразбрана за обществото", коментира съоснователят на компанията Галина Въчева пред Bulgaria ON AIR.

Тя подчерта: "Промяната започва от всеки един от нас".

"Една от основните функции на изкуството е да ни фокусира върху съвремието с някакъв различен поглед, да ни даде различна перспектива. Много е динамично времето, в което живеем. Много сме забързани и често забравяме за неща, които пряко не ни касаят в ежедневието и нямаме време да се замислим за тях. Изкуството е една добра медия, един добър повод да стигнем до сърцата на хората, да ги докоснем емоционално и да им припомним, че става въпрос за нашия дом", каза още Йорданов.

61-ата сесия на Междуправителствения панел по изменение на климата (IPCC-61) към ООН ще посрещне над 500 делегати от 150 държави.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase