Снимка: ГДБОП

Кучето на ГДБОП Дарк, което е обучено за откриване на експлозиви, и Богдан Димитров - неговият служебен водач и треньор от дирекцията, вече са в Париж и в готовност да бдят за спокойствието при провеждането на Олимпийските игри, съобщиха от ГДБОП.

Дарк и Богдан са представителите България в обединения екип на служители по сигурността от цяла Европа, които съдействат на френските власти да осигурят безопасността на публиката и състезателите по време на световното спортно събитие, което започва в петък.

Двамата вече участват в претърсването на всички места, които ще бъдат посетени от публика в деня на откриването на Олимпиадата - лодките по река Сена, спортни зали, стадиони и други сцени и помещения, които ще станат арена на събитията, планирани от организаторите.

Олимпийските игри ще бъдат открити в петък, 26 юли, във френската столица.

Френското МВР беше отправило молба до над 40 държави за изпращане на техни полицаи на място. В отговор МВР на България изпраща във Франция общо 31 гранични полицаи, които ще работят на летище Орли в Париж и на френско-испанската граница (град Перпинян). МВР изпраща също петима полицаи водачи на кучета, обучени да откриват експлозиви, които ще работят в Париж.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase