Снимка: БГНЕС

Ако хората, останали без покрив при пожарите, желаят, ще могат да бъдат настанени в хотели. Ако има някой желание от тях, ще има възможност да живее при условия, при каквито живеят украинските бежанци, след като това е измерителят за благополучие. Разбира се, това го казвам даже не и с ирония, а със сарказъм, тъй като знаете украинските бежанци по какви причини са в България – те са подгонени война", заяви премиерът Димитър Главчев.

Той допълни, че помощите за пострадалите са първо по линия на социалното министерство 1578 лв. за неотложни нужди плюс 2500 лева за покъщнината. Обезщетения по линия на земеделското министерство ще има за регистрираните земеделци.

"Търсим и ще намерим, мисля, вариант да се изплатят обезщетения на такива, които не са регистрирани като земеделски стопани, които са изгубили животни вследствие на стихията", каза премиерът.

Димитър Главчев разговаря по-рано днес с българския патриарх Даниил.

"От неговите думи основното беше да има смирение. Смятам, че това е много важно послание в момента. Ако могат всички да се смирят и да се обединят да действат заедно, тогава и резултатите ще са много по-добри".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase