Снимка: БГНЕС

Полет на "Райънеър" от Милано е закъснял с 2,40 часа, а този от Лисабон с над час. Авиокомпанията има отменен полет в 16,35 от Милано, а срещу полетите й за Задар и Виена, съответно в 14,40 и в 13,20 ч, няма информация.

Най-много са закъсненията на самолетите на "Уиз еър" до София - с близо час от Хамбург, с над 3,30 часа от Ереван, с толкова и от Аликанте. С 4,30 часа по-късно се е приземил самолетът от Лондон.

Анулиран е полетът в 11,30 ч от Милано, с под час са пристигнали самолетите им от Брюксел и Барселона.

При излитащите има един отменен полет на "Райънеър" до Милано, между час и два - закъснения на "Уиз еър", "Луфтханза" и "Флай Дубай" до Тел Авив, Айндховен, Мюнхен, Франкфурт и Дубай. И при излитащите от София води "Уиз еър" с полета й за Мюнхен, който вместо в 6,30 ч се осъществява в 9,30 ч. От компанията съобщиха в неделя, че пътниците могат отново да резервират билети и да се чекират онлайн.

Последиците от срива на системите на 19 юли явно е засегнал най-сериозно унгарският нискотарифен превозвач, който и в неделя регистрира закъснения повече от другите авиокомпании.

Последните новини от CrowdStrike са, че компанията е близо до решение, което ще позволи на всички системи да се активират отново онлайн. Проблемът засегна 8,5 млн. устройства по цял свят. Столичното летище обяви, че при тях няма проблем, но полетите страдат от хаоса по другите аерогари.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase