Снимка: архив, БГНЕС
fallback

Ваучерите за храна от днес са изцяло електронни. Някои търговци обаче все още имат проблеми с електронната система. Възможно е в началото да се отказва и плащането на битови сметки с подобни ваучери.

Срокът на валидност на хартиените остава до датата на валидност, отбелязана на тях.

"28,5% от работещите ползват ваучери, малко над 800 000 ползват и 2/3 от настоящите потребители са преминали към електронни. Миграцията към електронните носители се случва бързо, предимно с най-висок дял е частният сектор. Остават държавни и обществени предприятия, при които се случва по-бавно, защото е въпрос на обществени търгове и решение", коментира пред БНР Стоилка Арсова, директор на Национална картова и платежна схема в "Борика".

Тя обясни, че като цяло добре се приема новият продукт с електронната карта, но все още се появяват проблеми – на потребителите им е трудно да се ориентират. "Направихме продукта да се възприема от търговците и те започнаха да го търсят. На апликациите, които се предлагат на клиентите, трябва да са посочени търговските обекти".
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

70

Анонимен

преди 3 дни

Ако досега си вземал 1500 лв, то вече вземаш 1300 лв плюс 200 лв ваучер. Излиза, че това не е ваучер за храна, даден ти от работодателя, а пари, които си изработил с труда си! Алооооу, държавата мащеха, сляпа ли си за престъпността, която създаваш? Кой взе това решение и кой се подписа под него?

69

Анонимен

преди 3 дни

Има фирми в които си договаряш заплата, обаче ти казват, че ще получиш по договор някви пари, а останалите ще ти ги плащат като "бонуси" или "допълнително материално стимулиране" (ДМС). В някои фирми дори ти дават плик с пари. И така, не можеха да ти пипат договорените в договора пари, обаче често ти взимаха от ДМС-то (което са ти обещали устно), за да ти дадат ваучери за храна. От теб ги взимат!

68

Анонимен

преди 3 дни

Ако се дават нормални заплати, то от ваучерите за храна няма смисъл. Това е просто начин фирмите да пестят от данъци. Да може ако човекът получава Х лева пари, да се почувства, че все едно получава примерно Х+200 или Х+300 лв. Реално това е средство което храни сивата икономика.

fallback