Снимка: БГНЕС

Патриархът на Румънската православна църква Даниил поздрави новоизбрания български патриарх по повод интронизацията му. В посланието си румънския патриарх изразява убеждението си, че той ще допринесе за защитата и утвърждаването на християнските ценности в съвременния свят, съобщава „Аджерпрес”.

"Достойнството на Предстоятел на Българската православна църква, към което сте призован от нашия Спасител Иисус Христос, "Великия Първосвещеник" (Евр. 4:14), предполага особена пастирска отговорност за Българската православна църква, особено в тези трудни времена, белязани от множество морални, социални и икономически кризи и дори военни конфликти”, посочва румънският патриарх Даниил.

Патриарх Даниил заявява своята "пълна увереност", че новият предстоятел на Българската православна църква ще бъде "достоен приемник на вечно почитания патриарх Неофит и на другите достопочтени патриарси на Българската православна църква", чието духовно наследство той ще продължи "с вярност и динамика и със същата грижа за румънската православна църква и общност в София".

"В тези тържествени моменти се молим всемогъщият Бог да ви дари с мир, радост и много помощ, за да водите Българската православна църква по пътя на спасението, за слава на Пресветата Троица и на цялото православие. От името на Светия Синод, духовенството и вярващите на Румънската православна църква поздравяваме Ваше Светейшество по случай това благословено събитие, като Ви пожелаваме много и плодотворни години в служба на Светата Българска православна църква", се посочва още в съобщението, допълва Нова.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase