Снимка: БГНЕС
fallback

През изминалото денонощие е имало два инцидента в Стара планина - в района на село Оплетня и в района на хижа "Тъжен". Това съобщи Планинската спасителна служба (ПСС) за БТА.

Човекът в село Оплетня е загинал, след като е паднал е от високо – от около 15 метра, обясниха от ПСС. Другият човек е добре, с навехнат глезен.

Отлични са условията за туризъм в планините, слънчево и тихо е, температурите в курортите са между 18-20 градуса, добавят от ПСС.

В планините ще бъде предимно слънчево, след обяд - с временни увеличения на облачността, съобщиха от Националния институт по метеорология и хидрология. На отделни места в масивите от Западна България ще превали и прегърми. Ще духа слаб до умерен вятър от юг-югоизток. Максималната температура на височина 1200 метра ще бъде около 28°, на 2000 метра - около 21°.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

12

Пейчев

преди 6 дни

Писателят на това творение сигурно не е излизал от София или е под 16. Ако не, редактора е бил пиян. Да напишеш хижа Тъжен е долу горе същото, като да напишеш г-н Президента Румен Рачев

11

Калоян

преди 1 седмица

Оф грешка съм. Оплетня е на врачанския балкан. Насредата между Елисейна и Лакатник. Влака софия - варна минава от там. Има пътеки за кобилени стени и Бегличка могила. Чудя се тази хижа тъжен дали не е преименована пършевица или някоя подобна.

10

Калоян

преди 1 седмица

Тъжа няма нищо общо. Писали са оплетня. Явно това е около Своге, там си има много катерачни обекти и стъмнини. Но за тази хижа и аз за първи път чувам. То самото име си е много тъжно, чак да се замислиш дали да ходиш там.

fallback