Снимка: БГНЕС
fallback

Общинските съветници от групата на "БСП за България" призоваха кмета на София Васил Терзиев да не позволява провеждането на шествието "София прайд" навръх Черешова задушница.

"Подобен род събития на територията на града ни трябва да бъдат съобразени преди всичко с българските християнски традиции и обичаи", пише в официална позиция на групата на социалистите в СОС.

"Черешова задушница е ден в християнския календар, в който почитаме паметта на всички починали наши близки. Това е ден за смирение, а не за подобен вид тържества, какъвто е "София прайд". Призоваваме кмета Васил Терзиев да се съобрази с християнския канон и да не допусне този пир върху паметта на починалите", заявяват още общинските съветници.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

46

Чуденка

преди 1 седмица

Не разбирам. Нали БСП са комунисти и вурли атеисти?! Какво ги е грижа за църковен празник? Нали рушаха църкви и ни забраняваха да се кръстим? Може би искат да се оприличават като Христиан-демократи? Това е идеален пример на политическо движение, което няма абсолютно никакви принципи и морални устои.

45

Асенка

преди 1 седмица

Всеки месец вече ще има гей параааааад. Да видите всички вие какво е.

44

Един от многото

преди 1 седмица

Аз на черква не ходя, немога да се вредя от кумунисти

fallback