Снимка: Bulgaria ON AIR

С концерт тази вечер пред храм-паметника "Св. Александър Невски" вниманието ни ще бъде насочено към традиционното християнско семейство и християнските ценности. Утре ще бъде проведено и голямо шествие за семейството.

"Ние се борим за онези идеали, онези ценности, които са извечно вплетени в нашия бит, в нашата култура, в нашата нация. Традиционното християнско семейство е това със съпруг мъж и съпруга жена, които са благословени чрез църковния брак в единство и ние отстояваме тези ценности, защото смятаме, че това са важните основи, на които да стъпим като общество. Предвид, че има друго шествие, което е събитието на Прайда, ние трябваше да отговорим по мирен начин с мирно шествие-протест", заяви представителят на фондация "Нашият дом е България"  арх. Пламен Мирянов в "България сутрин".

Според него донякъде сме забравили ценностите си и трябва да си ги припомним.

"Живеем в едно време, в което това да отстояваш християнството, волята, въздържанието, е нещо, което е много трудно постижимо. Това е най-висшият християнски морал, защото ние се молим дори за враговете си. Ние обичаме хората, които не изповядват нашите възгледи, и се опитваме по всякакъв начин да им говорим за Христос. Когато имаме нихилизъм, атеизъм, анархизъм, ние искаме да припомним тези завети на нашите предци", допълни Мирянов за Bulgaria ON AIR.

Шествието ще се проведе на 22 юни, като неговото начало ще започне пред храм-паметника "Св. Александър Невски".

"Това е за всички българи, които тачат и ценят високо християнското семейство. Събираме се от 10:30 на площада пред "Св. Александър Невски", като програмата ще започне към 11:00 часа с молитва, проповед, химна, с речи и патриотични песни. В такива моменти е важно ние да проявим будност и именно такива ситуации са проверка дали е жива нашата духовна тъкан -  дали имаме достатъчно смелост да отстояваме нашите идеали. Ние заставаме зад нашата вяра и семейството", коментира гостът.

В концерта тази вечер от 19:30 часа пред храм-паметника ще участват много български известни личности - Орлин Горанов, Деси Добрева, Маргарита Хранова, Гуна Иванова.

"Хората искат да присъстват, искат да отстояват и разбират, че това е общонационална кауза, за да защитим нашето консервативно общество. Може да се събудим, когато осъзнаем, че именно тези идеали са ни укрепвали през вековете", добави Мирянов.

Гледайте целия разговор във видеото.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase