Снимка БГНЕС, архив

"Очаквам участниците в изборите да направят своя задълбочен анализ за това защо се стигна до дълбоката пропаст между българите и партиите. Отказът на мнозинството да вземат участие в изборите е показателен – те не се идентифицират с черния ПР, с предизборните послания и най-вече с поведението и действията на партиите.

В една парламентарна република от партиите, спечелили изборите, зависи как ще се развива държавата. Тяхна е отговорността оттук нататък и те не могат да избягат от нея.

Това заяви държавният глава Румен Радев пред журналисти в Шабла", предаде БГНЕС.

Още по темата
Във връзка с думите на председателя на ДПС Делян Пеевски, че президентът работи върху бъдещ политически проект, Радев отвърна:

"Не коментирам паник атаките на който и да е политически лидер, тук има думата медицината".

Провалът на системните политически партии тласкат все повече граждани към наказателен вот и търсене на алтернатива. Всяка нова партия тепърва трябва да разкрива и да отстоява своите позиции и роля в Народното събрание, коментира Радев.

Запитан кога ще бъде свикано новото Народно събрание и насрочване на консултации с политическите групи, президентът отговори с въпрос:" Как да бъде свикано – едните лидери се скриха във Фейсбук, други избягаха по селата, трети – хванаха гората. Чакам ги да се върнат."
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase