Снимка: БГНЕС, архив
fallback

Инцидент с дете се е случил вчера по време на репетиции в Драматично-куклен театър "Иван Радоев" в Плевен. За това съобщи днес на извънредна пресконференция директорът на културния институт Димитър Кабаков.

Едно от момичетата - Лора Петкова, които репетират в премиерния спектакъл "Дванайсета нощ" на Детската студия при театъра, пада в пропадало в оркестрината на театъра на височина от около два метра. Падането е назад, при което удря главата си и получава черепно-мозъчна травма. Още вчера е направена спешна операция. Детето е на 16 години. Настанено е за лечение в болница "Д-р Георги Странски".

"Има разследване от страна на полицията и прокуратурата, назначена е и вътрешна проверка", каза още Кабаков. Той добави, че всички административни изисквания по отношение на пребиваването на децата в театъра - инструктажи за безопасност и други изисквания, по предписания на Инспекцията по труда, са направени.

"Всички сме в шок", допълни Кабаков, цитиран от БТА.

 Министърът на културата Найден Тодоров е предложил да бъде изпратен хеликоптерът за спешна медицинска помощ по въздух, за да бъде транспортирано детето в болница "Пирогов". Изразено е становище, че преместване с хеликоптер в такова състояние на пациента не е препоръчително, а и в момента не се и налага. "Ще съдействаме с всичко, което е необходимо", заяви директорът на театъра.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

19

Димов

преди 3 седмици

От много години не работи механизма за повдигане на оркестрината и ето, че се случи този инцидент. Дано се оправи бързо и напълно младото момиче! И да се намерят отнякъде пари за да се направи нужният ремонт.

18

ароматния пръч

преди 3 седмици

Винаги едно и също,експертите констатирали,че има проведен инструктаж и правилата са спазени,но след искане и дорускане на експертиза с въпрос към експертите "би ли се случил инцидент,ако ....еди какво е било направено и те да няма как да дадат друг отговор,освен "НЕ".По логиката на стремящите се да не плащат оезщетение,ако проведат инструктаж на гражданите и отводнителните шахти нямат капаци,ако гражданинът или колата му падне в такава е виновни няма.Държава права,инструктаж имало бе!

17

читалище заря

преди 3 седмици

министерството вече ше почне и да праща пици от дивака с медицинския хеликоптер

fallback