Снимка: БГНЕС

Втора спасителна операция за въздушния хеликоптер в рамките на няколко дни. Очаква се спешната медицинска помощ по въздух да транспортира пострадала жена от Сандански до болничното вертолетно летище "Св. Екатерина" в София.

Още по темата
"Хеликоптерът се подготвя, за да излети за вторична мисия до Сандански, където трябва да транспортираме жена с фрактури до "Пирогов", обясни Димчо Добрев, изпълнителен директор на "България Хели Мед Сървиз пред БГНЕС.

Добрев посочи, че има данни, че жената има контузни рани и фрактури. "Сигналът е получен преди половин час. Това е вторична мисия. Мисията не е свързана със скоростно излитане и кацане на хеликоптера. Въпросът е да я транспортираме възможно най-бързо – за около 25 – 30 минути от Сандански до София", добави той.

Стана ясно, че хеликоптерът е вдигнат за пострадалата жена от Сандански, която е забравила да дръпне ръчната спирачка по време на паркиране на лични си автомобил. Жената е с опасност за живота.

Димчо Добрев отбеляза, че пилотите са изключително подготвени, с много часове, с опит в такива мисии, така че няма никакви притеснения за изпълнение на задачата. "Нашата работа е да помагаме на хората и ще ги направим по възможно най-добрия начин и по най-безопасния начин", увери Добрев.

Медицинският хеликоптер е излятял от двора на Специализирания отряд за въздушно наблюдение на ГДГП в столичния квартал „Враждебна".
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase