Снимка: БГНЕС

Рекордна глоба от поне 350 000 лева ще плати Тони Златков, шеф на една от най-големите автокъщи у нас, когото столични полицаи заловиха да кара с 1,41 промила алкохол в кръвта “Ламборгини Урус”.

Полицейски патрул в нощта срещу четвъртък в кв. “Младост” забелязал, че черният джип, оценен на над 350 000 лева без екстри, криволичи по платното. При проверката Златков силно дъхал на алкохол. Тествали го с дрегер, който отчел положителна проба от 1,48 промила, съобщава "24 часа".

Издали му талон за кръвна проба и го завели в УМБАЛ “Св. Анна”, която отчела 1,41 промила.

Колата е иззета, но тъй като е собственост на автокъщата на Златков, той ще плати рекордна глоба - над 350 хил. лв., колкото е стойността на джипа. За точната сума ще бъде назначена експертиза, която ще каже каква е цената му. Ще се проверяват всичките му екстри, както и дали има износване на някои от елементите.

Автокъщата предлага в момента точно такъв модел джип за 540 хиляди лева без ДДС. За такъв с екстри вероятната оценка е около 650 хил. лв. Това ще е рекордна сума, която надминава платените до момента от всички шофьори сумарно санкции. Разследванията за пияни с над 1,2 промила или дрогирани са 5946 от 1 август м.г., когато бе въведен законът, досега.

С влезли в сила присъди са 1216. 655 са платили парични санкции. Най-скъпият иззет автомобил е тузарско “Ауди А8” от косовар. Той обаче е бил собственик и оценка на колата ще се прави след делото, когато НАП ще я обяви за публична продан.

Тони Златков е баща на отвлечения през 2017 г. Адриан Златков. Момчето бе спряно близо до дома си в софийското с. Герман. Похитителите инсценирали полицейска проверка, били с мнима патрулка.

Адриан прекара 11 дни в плен, преди баща му да плати откуп. Година след престъплението Ивайло Борисов – Ториното, шофьорът му Мартин Марков, Георги Джамбазов и Здравка Стефанова бяха обвинени като помагачи на неизвестните извършители, отвлекли младия мъж, тогава на 25 г.

Те бяха подведени под отговорност, че са осигурили шкодата, с която Адриан бил отвлечен. Имаше записи от камери, които показват как оставят автомобила за пребоядисване и слагане на фолио.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase