Снимка БГНЕС
fallback

От партия „Възраждане“ дават депутата от ПП-ДБ Манол Пейков на прокуратурата. Причината е родната къща на Димитър Талев в Прилеп, за която през 2023 г. Пейков започва акция по закупуването й. Той публикува пост във Facebook с банкова сметка за набиране на средства.

От партията твърдят, че по сметката на Манол Пейков, която е негова лична сметка, постъпват средства от дарения в размер на над 200 000 лв. „Повече от година Пейков не предприема никакви действия по закупуването на имота, нито дава обяснение как и дали са разходвани дарените средства“, обясняват още от „Възраждане“.

Добавят и че на 24 май тази година част от къщата на писателя е съборена и напълно разрушена, като се позовават на данни на Виктор Стоянов от фондация „Македония“. „Докато чакаме да се купи къщата на Талев в Прилеп, Агенцията за национална сигурност вече я събори. Справедливост не чакайте“, твърди Стоянов.

От „Възраждане“ настояват да бъде извършена проверка дали има измама и как е разходвана сумата за над 200 000 лв.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

29

Никола

преди 4 седмици

До Запознат номер 18, Кръстю Кръстев, Мария Габриел, Манол Пейков и сглобката са виновниците за разрухата. Първите двама обещаваха като министри в последното правителство, че ще вземат мерки - не направиха нищо. Въпреки официалното решение номер 421 за закупуването на къщата, гласувано от правит. на Г. Донев. Манол Пейков събра 200 000 лева дарения от българските граждани, които не се знае къде са и така и не пожела да ги инвестира за къщата, както беше обявил. Сега Манол Пейков ще си измие ръце

28

Никола

преди 4 седмици

До Анонимен номер 21,Съд, прокуратура, документи от банки вече официално доказаха, че Костадинов въобще с никаква субсидия не е "злоупотребил", а даже е дарил голяма част от нея, точно 133 718лв., на центъра за асистирана репродукция към Министерството на здравеопазването. Друга сума беше дарена за закупуване и печатане на огромен брой учебници, които бяха изпратени масово към българската диаспора в Сърбия, Бесарабието и т.н. Вие от ППДГБТ+, друго освен лъжи и фалшиви клюки не можете да пишете.

27

Анонимен

преди 1 месец

Тази шарлатанска шайка ограби държавата ни

fallback