Снимка БГНЕС

4 нарушения на скоростта с по 10-20 км в час е имал в миналото си водачът на автомобила на НСО, който катастрофира в сряда във варненския квартал Аксаково.

Това стана ясно от коментар на комисар Мария Ботева от Пътна полиция пред Нова тв.

В катастрофиралата кола се е возил Кирил Петков, който е отивал на партийна среща. В инцидента загина водачът на другата кола, който не е спрял на знак "Стоп" и е отнел предимството на джипа на НСО.

Направена е проверка на историята на нарушенията на двамата водачи - от момента на придобиването им на правоспособност досега. Особено по отношение на починалия водач може би в момента не е тема да обсъждаме колко и какви са неговите провинения. Също и за водача на автомобила на НСО, но онова, което мога да кажа е, че във всички случаи техните провинения са назад в годините, по-скорошни, които имат, са такива, които не влияят пряко на безопасността на движението по пътищата от гледна точка на попадане в рискова ситуация и предизвикване на ПТП, коментира комисар Ботева.

Запитана дали шофьорът от НСО има много нарушения в миналото, отговорът беше "Не".

Онова, което е нарушил, е било свързано предимно с неправилни действия от негова страна, те не влияят пряко на пътно-транспортния травматизъм, допълни тя. И даде за пример неправилно паркирано превозно средство.

На въпрос дали е имал проблеми със скоростта, комисарят обясни, че са "пренебрежимо ниски", както ги наричали някои системни нарушители. Запитана дали става въпрос за превишаване на скоростта с 10-20 км в час, Ботева отговори с "Да". Всичко регистрираните такива нарушения са 4, допълни тя.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase