Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg
fallback

Предложих 11% да бъде осъвременяването на пенсиите от 1 юли, Надзорният съвет на Националния осигурителен институт (НОИ) гласува това мое предложение. Това обяви служебният социален министър Ивайло Иванов, цитиран от БТА.

Той  посочи, че единствено Асоциацията на индустриалния капитал в България (АИКБ), изразявайки други мотиви за статута на Надзорния съвет, са гласували с "въздържал се".

Надзорният съвет е органът, който взима решение с колко да се осъвременят пенсиите, припомни министърът в отговор на въпрос дали е редно парламентът да има извънредно заседание по въпроса с увеличението на пенсиите.



 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

90

Боко и ШИШИ

преди 4 месеца

Никога повече комунисти ГЕРБ ДПС ИТН БСП бандата на прехода 33 години лъжи и мачкане на народа яхти лодки къщи за гости милиарди долари магистралите тунелите обществени поръчки и търгове и конкурси и границата с Турция мафията на прехода!!!!!! Хора не гласувайте за малките партии да не се разпръскват гласове..... респект към ПП ДБ защото искаме България да бъде европейска държава а не КО ЧИНА на Боко тиквата и Пеевски свинята

89

Анонимен

преди 4 месеца

Само предизборни номера и по този начин качват инфлацията. Е за какво ти са 1000 лв. пенсия при 10 лв. хляб? Ако имаше работеща държава, нямаше да се стигне до там да сме с най-ниските доходи, но с най-високи цени в ЕС. Може да сравните един и същи хляб или салам от големите хранителни вериги, каква е цената и качеството в Германия и България.

88

Анонимен

преди 4 месеца

Стига сте дъвкали вдигането на пенсиите. Голяма инфлация стана, когато започна да се покачва цената на тока и после на горивата 2021/2022. Държавата да прави да стува не знам какво, но цените на енергийните източници трябва да са винаги евтини за всички.

fallback