Снимка: Bulgaria ON AIR
fallback

Православният свят днес скърби заради страданията на Божия син, разпнат на Кръста, за да изкупи греховете на цялото човечество. Храмовете през целия ден са изпълнени с вярващи, които се прекланят пред саможертвата на Спасителя.

В храма "Света Неделя" бяха отслужени царски часове. Песнопенията в тях бяха посветени именно на страданията на нашия Господ Иисус Христос. В центъра на храма е пресъздадено разпятието на Голгота. Пред него са Светата плащеница - парче плат, на което е извезан образът на Спасителя, както и Светото евангелие.

"В тези времена ни е трудно да бъдем търпеливи, но трябва, защото Бог не обича тези, които са непослушни", каза един от миряните, отишли да се преклонят под Светата плащеница.

"Трябва да бъдем смирени, да ставаме по-добри и да сме по-милосърдни, да почетем името на Господ Бог", призоваха други граждани.

Храмовете в цялата страна ще останат отворени за всички, които искат да се преклонят под Светата плащеница. В 19:00 ч. в "Света Неделя" започва и Опелото Христово.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

46

една

преди 1 месец

Не е по нашия ум да кажем има или няма бог. Но някакви си измишльотини да ми отреждат място на роб в тоя свят, не. Защото какво значи, освен робство, напълно да се подчинявам на мъжа, ами той може да е всякакъв, пък и да не е дори, винаги да съм мълчала и още куп небивалици. От километър се вижда, че това в двете основни религии е измислено от мъже, та да си имат доживотни роби, защото навън се подчиняват, щащ не щат.

45

пияница мистик

преди 1 месец

Те затова поповете наричат тези, "смирените" христово стадо, а Иисус техен овчар :))) По-конкретно и точно казано, няма накъде. Да вземат тези вярващите да пратят едно писмо и да питат путиновата владика дали е смирен, след като проповядва за война в Украйна :)))

44

пияница мистик

преди 1 месец

По-глупава религия от християнството няма. Учи те да си смирен, тоест да си подчинен poб и да не мрънкаш много-много и да даваш на ближния. Все едно да проповядвам на лъвът да е смирен и да не убива невинните антилопи :))) Човекът е върховен хищник и да оцелее, трябва да се бори яко в живота и да гази по-слабите, тези дето от безпомощност се наричат "смирени". т това най-много печелят поповете. Касичка за помощи, суджуци и дамаджани им се носят. После парите в Ролекс-и и Мерцедеси :)))

fallback