Снимка Фейсбук

Победителят в историческия джакпот от лотарията Powerball от $1,3 милиарда миналия месец е имигрант от Лаос. Той е болен от рак и е преминал последната си химиотерапия миналата седмица, съобщава AP.

Ченг „Чарли“ Саефан от Портланд каза на пресконференция, организирана от лотарията на Орегон, че той и съпругата му Дуанпен ще разделят наградата поравно с приятелката си Лайза Чао, която дала 100 долара, за да купат партида от билетите. Те ще получат еднократно плащане, 422 милиона долара, след удържани данъци.

„Ще мога да осигуря семейството и здравето си“, каза късметлията и добави, че „ще намери добър лекар за себе си“.

"Чарли" каза още, че като болен от рак се чудел: „Ще имам ли време да похарча всички тези пари? Колко ли дълго ще живея?“

След като купили билетите, Лайза Чао изпратила снимка с тях на Саефан и му написала: „Ние сме милиардери.“ Беше шега преди същинското теглене, каза той, но на следващия ден всичко се сбъдна.

Печелившият билет е бил продаден в началото на април в смесен магазин Plaid Pantry в Портланд, слагайки край на серия без победител, продължила повече от три месеца.

Съгласно законите на Орегон, с малки изключения, лотарийните играчи не могат да останат анонимни. Победителите имат една година, за да си поискат наградата.

Наградата от 1,3 милиарда долара е четвъртият по големина Powerball джакпот в историята и осмият по големина сред американските джакпот игри, според лотарията на Орегон.

Най-големият спечелен джакпот от лотария в САЩ беше 2,04 милиарда долара в Калифорния през 2022 г.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase