Много от българите ще предпочетат да пътуват за празниците и тази година. Една от обичайните дестинации е не само Гърция, но и нашето Черноморие. С майските празници се поставя и началото на морския туризъм. Оказва се, че почивката тази година ще ни струва около 10-15% повече.

"Както всички други стоки и услуги се покачват, така и туристическите, защото те са пряко обвързани, така че няма нищо изненадващо. От гледна точка на това какво включва дадена цена, няма да включва повече услуги, но качеството е въпрос не само на това какво е включено, ами и на нивото на обслужване, което зависи пряко от това къде отиваме", заяви председателят на Асоциацията на българските туроператори Димитрина Горанова пред Bulgaria ON AIR.

Горанова допълни, че поскъпването на туристическите услуги се забелязва не само у нас, но и в световен мащаб, но продължаваме да пътуваме. Тя отбеляза още, че част от българите ще предпочитат да почиват по Великден на морето, но трябва да бъдат подготвени, че летният сезон все още не е започнал и курортите ни не са подготвени изцяло за туристи.

"На нашето Черноморие със сигурност ще има някои отворени хотели, най-вече такива, които са целогодишни и такива, които се занимават с конферентен туризъм, защото иначе, ако отворят само за Великден в началото на май месец, след това вероятността да останат празни до 15 юни е доста голяма. Официалният летен сезон все още не е открит, в началото на май месец курортите не са устроени, не са почистени, не са подготвени за сезона и понякога се получава неприятно чувство, когато излезем от комплекса", обясни още Димитрина Горанова.

Гърция и тази година ще е предпочитана дестинация. Там вече е топло и подходящо за море, а и гърците също ще празнуват Великден.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase