Снимка: Bulgaria ON AIR
fallback

Държавата представлява един голям батак. Христо Иванов никога не е практикувал юридическа правоспособност, освен това да бъде министър на правосъдието, и изведнъж да предлага промяна на Конституцията. Тук са виновни и тези, които са се съгласили с него да правят тези промени, които водят до хаос в обществената система на България", коментира икономистът проф. Стоян Денчев в предаването "Денят ON AIR".

По думите на психолога д-р Любомир Канов българският народ се намира в състояние на индуцирана амнезия за събитията и целия ход на множество политически актове и грешки с престъпен характер.

"Това е, когато атакуваш едно население с непрекъснат поток от новини до степен, че в съзнанието остават само фрагменти и не може да направи правилен извод от всичко, което става. Лайтмотивът от десетилетия е за наличие на тръба от престъпни хора, свързани с нелегален бизнес, който контролира целия процес", каза психологът пред Bulgaria ON AIR.

По думите му, когато човек има по-дълга памет, вижда, че има нишка на тежка престъпност, която пресича целия преход. Той отбеляза, че има хора, които са недосегаеми, амалгама между престъпния и политическия свят, а народът е дълбоко обезверен и разбира, че изборите се използват само за камуфлаж и лична изгода.
"Държавата имаше нужда от редовно правителство, но не при тези условия", подчерта проф. Денчев.

Д-р Канов уточни, че има системен проблем, включително с поправките в Конституцията, има и установен клас от хора, които са недосегаеми - юридическата система заедно със службите. Той е на мнение, че основната силова ос, която държи чадър над тях, стои между ГЕРБ и ДПС.

"Тези, които седят на първия ред в НС, са отговорни за състоянието, в което се намира нашата държава", заяви проф. Денчев.

На въпрос защо младите хора не се вълнуват от това, което се случва по върховете на държавата, д-р Канов отговори, че те са отчуждени от процеса и не се идентифицират с него. Намират го за фалшив и за игра на политика. Денчев се съгласи и добави, че младите хора нямат илюзията, че живеят в реална държава - живеят в имагинерна държава, където всеки си прави, каквото иска, без наказание и правосъдие.

Гледайте целия разговор във видеото.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

23

ИВАН МАНАФА

преди 4 седмици

КОЙ. СЕДНАЛ. ДА. ДАВА АКЪЛ, ПРОФЕСОР СТОЯН ДЕНЧЕВ,ФИНАНСОВИЯТ. УЧИТЕЛНА. ДПС. И. ЛИЧНО. НА СОКОЛА , ПАРДОН --АГЕНТСАВА. АХМЕД. ДОГАН.ПОКРАЙ. НЕГО. СЕ. ИЗУЧИ И. ДРУГИЯ. ТАРИКАТ ДАНЧО. МЕНТАТА .ВИЕ. И. ГЕРБ. ПОД. РЪКОВОДСТВОТО. НА ВЕЗДЕСЪЩОТО. **ДС**. НА БКП. ОТКРАДНАХТЕ БЪЛГАРИЯОТ. БЪЛГАРИТЕ.ДЪРЖИТЕ. ВСИЧКО. И. СЛУЖБИ, И. СЪД. И. ПРОКУРАТУРА, МВР, ДАНС.ВКЛЮЧИТЕЛНО. СТЕ. СИЗАКУПИЛИ. И. 80%. ОТ АДМИНИСТРАЦИЯТА .ГАНЬОООО, ЕЙ. ТИЯ. НИ ДОКАРАХА. ЗА. 34 ГОДИНИДО. МИЗЕРИЯТА.

22

Очевидец

преди 4 седмици

Тогава след 1989 САЩ подкрепяха мафията, демек СДС, за да са сигурни, че България няма да се върне към социализма. Мафията наплаши хората и никой не смееше да гъкне. Резултатът е пълната загуба на перспектива за живот в България и милиони избягаха от България, а останалите в България българи спряха да създават деца. Няма амнезия, както твърди единия, а ясно съзнание какво става в България, особено когато мутрите на ГЕРБ завзеха политическата власт

21

Очевидец

преди 4 седмици

За който не знае. След 1989 година СДС осъществи масирана атака за овладяване на всички обществени структури - парламент, правителство, съд, прокуратура, МВР, ДАНС в оня му вид, но и всичко останало - читалища, клубове от всякакъв вид, синдикати, училища, детски ясли и градини, БАН и вузовете, болниците и поликлиниките музеи и т.н. и т.н. Освен това СДС се срасна с криминалните престъпници, които освободи от затворите и така СДС създаде мафията.

fallback