Снимка: Bulgaria ON AIR
fallback

Майките на загинали на пътя деца излязоха отново на протест с искане за криминализиране на всеки отказ на шофьорите да бъдат тествани за алкохол и наркотици.

"Държавата не само не може да се пребори с джигитите, а остава безпомощна. Убиецът на Филип не само не е намалил, а е ускорил, за да мине през него и да продължи. Спира много по-късно. Всичко това е заради бездействието, политиците не искат да се справят с този казус. Вече сме над 100 семейства. Чакат между 2-3 години автотехнически експертизи. От години се борим да се криминализира още първият тест, цената я плащат нашите деца", заяви в "България сутрин" Петя Иванова от "Ангели на пътя", която губи детето си в пътен инцидент.

По думите ѝ убийците на пътя продължават си живота, както и преди да убият децата им - работят, забавляват се, купуват си нови коли.

"Наясно ли са всички политици, че децата ни умират с пълно съзнание, че това са последните им мигове?! В последните секунди в живота си знаят, че умират между смачкани ламарини и поемат последна глътка въздух без любимите си хора. Изчезваща нация сме, а оставяме децата ни да бъдат премазвани", настоя Иванова.

Мария Сулинаджиева от "Ангели на пътя", която е загубила дъщеря си в катастрофа, посочи пред Bulgaria ON AIR, че година и 4 месеца са чакали експертизата.

"Самата преписка е дадена за доклад на прокурор, очакваме да ни запознаят с материалите и да бъде насрочено делото. Извършителят е на свобода срещу 2000 лв. гаранция. Разхожда се, предполагам и че работи", сподели тя.

"Искаме да се категоризира като умишлено престъпление всяко действие на водач, който се качи зад волана под въздействието на наркотици и алкохол или има превишение на скоростта над 50 км/ч", подчерта Сулинаджиева.

Според Петя Иванова трябва да се вдигнат минималните наказания и да нямат право на условни присъди.

"Да има обществено полезен труд - да ходи в моргата, да ходи в "Пирогов" и да обслужва пострадали при ПТП", настоя тя и призова известните личности да се замислят, когато се качват зад волана пияни.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

36

Анонимен

преди 1 месец

като са ангели защо не потфърчат ами се мотат по пътищата.тия имат много свободно време и ни омръзна да им гледаме мутрите и слушаме исканията по медиите.

35

Бай Иван

преди 1 месец

Продуктите на демокрацията - к.ви, наркомани, ***, вземат какво ли не, после се качват на 25+ годишната дарака немска и убиват хора по пътя, още по-голямата *** е тази с чисто новите дето после я отърват в съда, като цяло масата от тях не могат да съберат 2+2, а получават книжки...

34

...

преди 1 месец

катастрофи има само и единствено понеже в БГ над 97% са шофьори като шумахер, сена или някой друг от формула 1! Като показания за това е, че почти никой НЕ спазва знаците за ограничение на скоростта! Почти никой не спазва НЕ карай пил или надрусан! Почти никой НЕ спазва правилата за шофиране! И най вече има катастрофи щото като те хванат пил или ако блъснеш и отрепеш 5-6 човека или какво то присъда НЯМА! Никаква! най много да ти вземат книжката за 3 месеца! Та затова е така тука по тия земи!

fallback