Снимка: Pexels от Pixabay
fallback

На пазарите трудно ще се намерят български ягоди за под 15 лева за килограм. Те са почти три пъти по-скъпи от гръцките.

Плодовете със среден размер от Гърция вървят около 5-6 лева за килограм. 9 лева са по-скъпите гръцки, които са по-големи като размер и с добър търговки вид.

Подобна ситуация се забелязвя и при розовите доамти. Розовият сорт е с минимална цена от 9 лева и то на едро, за разлика от вносните зеленчуци от Полша, Испания и Турция, които вървят по 5-6 лева. Всички те са отгледани в парници и оранжерии, тъй като сезонът им е през лятото и ранната есен.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

32

СМЕХ....

преди 1 месец

АБЕ, НЕМА ЛИ ПОНЕ ЕДНО ТКЗС, ОТ КОЕТО ДА СИ ГИ ОТКРАДНЕМЕ ЗА " БЕЗ ПАРИ"...?????

31

Анонимен

преди 1 месец

Абе не знам колко са ви скъпи.. преди два дни откъснах първата ягода от моята ми градина. Скоро очаквам следващите 3. В магазина вече не пипам. И без това преди края на май за нищо не стават.

30

Язе

преди 1 месец

Да се научат да произвеждат. И да се съобразяват с климата. Да не сме луди да даваме излишни пари, защото видиш ли да защитаваме родното. Това не е защита а убиване, ако се извади от конкурентната среда и му се помага. Хайде бабите ни все са яли ягоди и домати още през март. Чакали са да дойде сезона и затова всичко бе вкусно. Все ми е тая колко по на юг или запад се намира парника, и нашите от парници и техните. Въпрос на сорт и вкус е, защото веригите искат дълготрайни.

fallback