Снимка: БГНЕС

В днешния обзор на сигналите постъпили в платформата на Helpbook.info ще обърнем внимание на два, насочени към Министерство на здравеопазването с молба за извършване на проверка.

Наш потребител е крайно възмутен от поведението на медицинско лице практикуващо в град Варна.

"Въпросният "лекар" вече е известен в социалните мрежи с клипа, в който вулгарно отказва на мъж да попълни документите му за ТЕЛК. Това не е нормален човек и няма право да лекува каквито и да било пациенти - държи се с хората все едно са стадо. Обижда и накърнява достойнството на пациентите си. В кабинета си повече говори общи приказки, които нямат нищо общо със състоянието и случая на пациента. Ред няма - влиза, който му е по-симпатичен. На човек с температура от 40 градуса му се казва, цитирам "И какво от това, на мен не ми пречи". От моя страна му казах, че на него може да не му пречи, но на мен ми пречи. Неговият отговор беше "Ти не се обаждай, на мен Президентът не ми се обажда, ти ще ми се обаждаш". Един добър отзив няма за този човек, където и да било в пространството. Моля обърнете внимание- този човек не е психически стабилен и не трябва да работи с пациенти". (Вижте целия сигнал тук)

Друг наш потребител ни писа за проблем, който съществува във всички здравни заведения, а именно липсата на лекари в почивните дни. Пациентка била приета в бургаска болница по спешност с диагноза остра бъбречна недостатъчност в следобедните часове в петък. Преглед не бил извършен нито в събота, нито в неделя, като никой освен медицинска сестра не я посетила. В понеделник състоянието й вече било критично и се наложила интервенция срещу не малко заплащане. Уви, нещата вече били необратими и за съжаление пациентката починала. Според автора на сигнала, основната причина била неглижиране на състоянието й точно в тези критични два дни. „Питам Вас, преди всичко като лекар, а след това и като министър, каква е тази здравна система, според която един съвестен гражданин плаща необходимите здравни осигуровки, а когато се налага да ползва услугите на същата тази здравна система е безпощадно оставен и захвърлен“. (Вижте целия сигнал тук)

Ако видите нередност, проблем, с който се сблъсквате всеки ден и искате да подадете сигнал - направете го онлайн в HelpBook.info! Платформата на Investor Media Group ще ви даде възможност не само да придадете гласност на проблема, но и да изпратите сигнал до отговорните институции.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase